31 Ocak 2009 Cumartesi

Ocak Ayina Son Eklemeler

Ocak ayinda cikan albumler uzerine yazdigim yazida, henuz dinleyemedigim icin yorum yapamadigim albumler vardi. Once bu albumler uzerine birkac birsey soyleyip sonra da bu ay sonunda cikan ve kayda deger buldugum son bir albumden daha bahsedeyim istedim. Bu yaziyla birlikte Ocak ayini kapatip U2 nun Subat ayinda cikaracagi yeni albumune konsantre olmaya baslamanin zamani geldi de geciyor. (ortalikta dolasmaya baslayan sarkilar olsa da, album heyecanini yitirmemek icin tum albumun sizacagi gunu beklemekte fayda var)

 

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion

 

Bu album icin bana soyleyecek cok birsey kalmadi esasinda. Hemen hemen onemli tum muzik dergilerinden ve yazarlarindan sahane yorumlar aldilar ve almaya devam edecekler gibi gorunuyor. Benim soyleyecegim tek sey, 11 sarkilik bu albumu alin ve bastan sona dinleyin. Gecen 55 dakika kesinlikle zaman kaybi olmayacak.

 




Antony And The Johnsons – The Crying Light

 

Animal Collective kadar olmasa da, AATJ de oldukca guzel yorumlar aldi. Ilk 2 albumleri hic icime sinmemisti o nedenle bu albumden de cok birsey beklemiyordum acikcasi. Karanlik bir aksam, odaniza kapanip kaliteli indie-balladlari (!?) dinlemek istiyorsaniz bu album doyurucu olacaktir. Ama bastan sona tekduzeligin hakim oldugu bu albumu, sonunu beklemeden “icim kiyildi yahu” diyerek kapatmaniz da cok olasi. El altinda bulunsun, birgun lazim olur.

 



J.Tillman – Vacilando Territory Blues

 

Blogu takip edenler, sag kolondaki hareketlenmenin farkindadirlar sanirim. ‘2009 da akilda kalanlar’ ve ‘bu aralar takildigim album’ diye iki ufak eklenti yaptim. Biri 2009’un kendimce bir listesini tutmak amacli, ikincisinin ise hicbir amaci yok. ‘bu aralar takildigim album’ bolumunde bu aralar Nick Drake’in 1969 senesinde cikardigi ilk albumu ‘Five Leaves Left’ var. J.Tillman’i da, beni cok etkileyen bu albumu tekrar tekrar dinledigim bir gunun sonunda myspace sayfasinda dinleme firsati buldum ve davulcu olarak bildigim bu muzisyenin aslinda yillardir gayretli bir sekilde solo albumler cikardigini ogrenmis oldum.

 

Simdilerin populer toplulugu ‘Fleet Foxes’in yeni davulcusu Josh Tillman’in besinci solo albumu ‘Vaciando Territory Blues’ birkac gun once yayinlandi. Tamamen amator bir ruhla, CD-R lara kaydedilmis demo kayitlarini insanlara eliyle dagitarak baslamis J.Tillman’in solo kariyeri. 50-100 ve 1000 ilk 3 albumunun satis rakamlari. 4.albumu ise internet uzerinden yayinlanmis. J.Tillman’in 5.albumu ise, gercek anlamda produksiyon asamasindan gecmis en profesyonel albumu olarak karsimiza cikiyor. Yalniz gitar eslikleri icin yazilmis cogu parca ve zaman zaman zil sesleri, zaman zaman piyano; gitarin ve vokalin yalnizligindan hicbirsey goturmeyecek bir incelikte eslik ediyor J.Tillman’a. Nick Drake’e benzetilen tarzi ve yine Nick Drake’i andiran nitelikli sozleriyle Ocak ayinda benim icin surpriz bir album olarak bu blogda yerini aliyor ‘Vaciando Territory Blues’. Folk/Indie/Blues diye bir genre tanimlamasi daha once duymadiysaniz J.Tillman’ a bir goz atin derim. 

(album basligina tiklarsaniz albumu indirebilirsiniz)

Hiç yorum yok: